Hello world!

Hej, och välkomna till vcamp.se!

VCAMP, eller Virtual Camp 2011 som också fungerar, är en stor idé som föddes ifrån något väldigt litet.

Jag och min vän Christopher har länge pratat om vi borde göra något tillsammans då vi båda sysslar så mycket med webben och speciellt webbprogrammering, men vi ville ta det till nästa nivå och ha med mer folk – men med brist på kontorsutrymme och andra logistiska problem kom vi fram till att det inte fungerar för alla att kanske resa upp till 120 mil för slå ihop sina skarpa hjärnor. Varför inte då göra det till ett virtuellt hack istället? Där grupperna samlas och jobbar var för sig i olika delar utav landet, eller kanske rent utav samarbetar helt och hållet på distans?

Vi ser upp till de stora hacken, som t.ex. 24hbc, men vi vet också att många kanske inte kan eller vill lägga ut de pengarna, och kanske tiden som det tar att resa till Stockholm (eller att få sitt projekt kvalificerat) för att delta – fast man så gärna vill. Vi vill att alla ska kunna vara med och vara kreativa och komma med roliga projekt, inte bara starta något som sedan kan omvandlas till ett företag.

Sprid gärna vidare ordet om VCAMP, vi vill att så många som möjligt deltar. Kolla runt på sidan och se efter om det här kanske är något för er, och om så är fallet, anmäl er!

För att hålla er uppdaterade kring hacket, använd hashtagen “#vcamp” på Twitter, like:a vår Facebook-sida och kolla in här på bloggen emellanåt.

Frågor, stora som små, kan ställas till @olssonm (Marcus) eller @thelindblom (Christopher) på Twitter, eller för all del här i kommentarerna. Alla förslag och idéer för hacket är givetvis också välkomna!

Du kan även läsa hos Marcus Olsson, eller Christopher Lindblom om vad som är på g.

Hoppas att vi ses den 26:e november klockan 10:00! Spread the word!

7 thoughts on “Hello world!

  1. Kan tillägga att intresset har varit stort hittills, skitkul verkligen!

    Facebook-sidan beräknas komma upp i morgon under dagen, likaså ett gäng förbättringar till webbplatsen. Vi ville tjuvstarta med anmälningarna redan nu för de som känner sig extra sugna.

  2. Aww, låter skoj! Jag vill vara med ju. Borde ju ta och damma av mina gamla webbutvecklingskunskaper kanske? :)